Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Felülvizsgálja a BAA-beruházásokat a Ferrovial

MTI
2006.06.07. 13:11

A brit BAA Plc repülőtér-üzemeltető felvásárlását tervező spanyol Ferrovial építőipari és infrastrukturális szolgáltató csoport közölte, hogy együtt akarja tartani a BAA nagy-britanniai érdekeltségeit, de felülvizsgálja a brit csoport külföldi részesedéseit, amelyek között van a Budapest Airport Rt. és az ausztráliai, sidneyi repülőtér. A külföldi részesedésekből való bármilyen eladás az adósságtörlesztést fogja szolgálni a Ferrovial közleménye szerint.

A BAA-nál kedden közölték, hogy elfogadták a Ferrovial vezette konzorcium felülvizsgált - vagyis meredeken megemelt, korábban négyszer elvetett - átvételi ajánlatát, habár a másik kérő, a Goldman Sachs ajánlata jobbnak tűnik, legalábbis árban.

A Budapest Airport Zrt. (BA) múlt év végén aláírt privatizációs szerződése szerint a brit BAA a ferihegyi nemzetközi repülőteret üzemeltető társaság részvényeinek 75 százalék mínusz egy szavazatát szerezte meg. A szerződés szerint 50 százalék plusz egy szavazat tulajdonrésznek a "jelen vevő" közvetlen tulajdonában kell maradnia.