Budapestre és Prágába készül a Halfords

MTI
2006.06.09. 15:57
Kelet-Európában készül bolthálózatot kiépíteni a legnagyobb brit járműtartozék-kiskereskedelmi lánc, a Halfords. A cég vezetője egyenes utalást tett arra, hogy az első helyszínként kiszemelt Prága után Budapest következik. A cég vezérigazgatója, Ian McLeod a Financial Timesnak azt mondta: Kelet-Európában 150 üzlet megnyitására lát lehetőséget, egyelőre azonban három boltot nyitnak Prágában. Hozzátette ugyanakkor: Prága közelebb van Budapesthez, mint London Newcastle-hoz, és "ha az ember határok helyett lakossági vonzáskörzetben gondolkodik ... az természetes bolthálózat-csoportosulásokat eredményez".

McLeod szerint a térségben 55 olyan város van, amelynek lakossága meghaladja a 100 ezer főt, és a céget vonzzák Kelet-Európa gyorsan növekvő gazdaságai is. A Halfords a kelet-európai terjeszkedéshez 150 millió font hitelt vesz fel, amivel csaknem megkétszerezi adósságállományát.

Az 1892-ben alapított, két éve a Londoni Értéktőzsdére bevezetett cégnek Nagy-Britanniában 408 üzlete van. Forgalma a márciussal zárult pénzügyi évben 681,7 millió font volt az egy évvel korábbi 628,4 millió font után, adó előtti eredménye 77 millió fontra emelkedett 74,3 millió fontról.