Vizsgálja a PSZÁF az FHB árfolyammozgását

MTI
2006.06.13. 13:23

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tudomással bír az FHB-részvények szokatlan árfolyammozgásáról, és mint minden szokatlan mozgásét, ennek körülményeit is megvizsgálja - nyilatkozta az MTI-nek Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Az FHB Jelzálogbank részvényeinek árfolyama hétfőn közel 10 százalékkal zuhant, a megszokottnál jóval magasabb forgalomban.

A piac bennfentes kereskedésre gyanakszik, mivel az eladási szándék nem sokkal azelőtt erősödött nagymértékben, hogy a kormányszóvivői tájékoztatón bejelentették: mégsem a most érvényben lévő bankadó hatályát hosszabbítják meg, hanem az állami kamattámogatás után kell 20 százalékos járulékot fizetniük a bankoknak, ami hátrányosabb az FHB számára.

A bank papírjainak kereskedését a BÉT-en kedden felfüggesztették, amit a kibocsátó kért, amíg kiértékeli a lakástámogatási járulékbefizetést előirányzó kormányintézkedés várható hatását.

A BÉT szerint a befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedelmének felfüggesztését indokolja.