Hiányolják a reformokat

MTI
2006.06.14. 14:11

A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara - "tekintettel a költségvetés jelenlegi helyzetére" - megértéssel fogadja ugyan a kormány most bejelentett intézkedés-csomagját, ám számos területen kritikával illeti a tervezett lépéseket és valódi reformokat sürget.

A BCCH szerdán az MTI-nek megküldött állásfoglalásában felhívja a figyelmet arra, hogy az intézkedések nyomán lassul a gazdaság és gyorsul az infláció. Mindezek következményeképp várhatóan csökkenek a beruházások, csökken a fogyasztás, csökkennek a megtakarítások, csökken a foglalkoztatottság és mint azt a forint gyengülése is jelzi, a pénzpiacok bizalmát sem sikerült elnyerni - teszik hozzá.

Kritikával illeti a szervezet, hogy az intézkedéscsomag a hagyományokkal nem szakítva alapvetően a bevételek növelésére összpontosít, ugyanakkor a kiadási szerkezet átalakítására vonatkozó elképzelések és ennek kapcsán az állami kiadások jelentős csökkentésének megjelenítése hiányzik a programból. "Így továbbra is várjuk az állam szerepének újragondolását, az ebből következő reformokat" - fűzik hozzá.  • Hírek
  • Támogatások