A BÉT jóváhagyta az UFM tőzsdei ajánlatát a Globusra

MTI
2006.06.30. 09:38
A tőzsde vezérigazgatója jóváhagyta a francia Union Fermiére Morbihannaise Société Coopérative Agricole (UFM) tőzsdei ajánlatát a Globusra.

A francia CECAB csoporthoz tartozó UFM február végén tett nyilvános vételi ajánlatot a Globus részvényeire 460 forintos áron. A részvényesek a május 31-i rendkívüli közgyűlésen határoztak a Globus részvények tőzsdei kivezetéséről.

A tőzsde 2006. június 22-én hiánypótlást kért a korábban benyújtott tőzsdei ajánlat tervezet helyesbítésére és most a helyesbített ajánlatot hagyta jóvá. A francia UFM a nyilvános vételi ajánlatban, a CECAB Holding Hungary Kft.-n keresztül 51,13 százalék tulajdont szerzett a konzervipari társaságban.

A vételi ajánlat során a Globus korábbi többségi tulajdonosi körének - a német DEG, Temesfői István, a Temesfői érdekeltségébe tartozó TEBIMPEX GmbH és Jéhn József - tulajdoni hányada 57,35 százalékról 26,21 százalékra csökkent. Az UFM a korábbi főtulajdonosi körrel kötött opciós megállapodásokat, amelyek értelmében legkésőbb 2011-ig a Globus 100 százalékban a francia cég tulajdonába kerül.

A Globus az elmúlt évet nem auditáltan, a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint konszolidáltan 31,1 milliárd forint nettó árbevétellel és 4,336 milliárd forint veszteséggel zárta. Az árbevétel 7,3 százalékkal csökkent a cégnél egy év alatt, miközben a veszteség közel megnégyszereződött. Ugyanakkor a 14,851 milliárd forint értékű export 25,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.  • Hírek
  • Támogatások