Árpád
-2 °C
4 °C

Ma kiderül az OTP titka

Napi Online
2006.07.03. 08:21
Mindenesetre jó esély van arra, hogy 800 ezer új, orosz ügyféllel gyarapodhat az OTP birodalma az Investsberbank megvásárlása révén. Legalábbis, ha igazak a sajtóértesülések. A pénzintézet 3,5 százalékkal növeli az OTP mérlegfőösszegét, vételára 300-500 millió dollár között lehet.

Az Investsberbank 1994-ben alakult, mai formájában három bank, egy moszkvai és egy omszki közepes méretű, valamint egy egészen kicsi krasznodari pénzintézet egyesülésével jött létre. Jelenleg 72 fiókja van, ebből 30 Moszkvában. A több mint egymillió négyzetkilométer területű omszki tartományban az Investsberbank a második legnagyobb pénzintézet. (Nem tévesztendő össze a legnagyobb orosz bankkal, a Szberbankkal.) Több mint 2500 ügynökkel rendelkezik, és mintegy 800 ezer lakossági ügyfelet lát el. Mérlegfőösszege 2005 végén elérte a 930, saját tőkéje a 104 millió dollárt, tavalyi nyeresége 10 millió dollár alatt maradt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?