Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Abroncsárat emel a Michelin

MTI
2006.07.04. 11:18

A francia Michelin gumiabroncsgyártó a nyáron 3-5 százalékkal emeli a teherautókhoz és a földmunkagépekhez való gumiabroncsok árát Európában. A nyersanyagok, főleg a nyersgumi drágulásával magyarázták az intézkedést a cégnél a keddi közleményben.

A múlt hét végén hasonló, 2,5-5 százalék körüli áremelést jelentettek be az észak-amerikai piacra, a személyautó-gumikra is kiterjedően.

Májusban jelezték a Michelinnél, hogy nehéz lesz elérni az idei bevételi célokat. Nem változtattak a célszámokon, de hangsúlyozták, hogy a magas nyersanyagárak miatt ezeket nehezebb lesz elérni. A cég becslése szerint a korábban várt 370 millió euró helyett az idén 540 millió euró lesz az az összeg, amely a nyersgumi ára miatt terheli az eredményt, ennek ellenére tartani akarják az üzemi eredmény 8,8 százalékos arányát.

A Michelin három magyarországi társasága a termeléssel foglalkozó Michelin Hungária Kft., a kereskedelmi tevékenységet végző Michelin Kelet-európai Kereskedelmi Rt. és a tuzséri Taurus Carbonpack Kft.