Olivér
5 °C
8 °C

Alkotmánybírósághoz fordulhat a VOSZ

MTI
2006.07.04. 16:47

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatja a költségvetés konszolidációját, de elutasítja az elvárt adó tervezett formáját, elfogadása esetén az Alkotmánybírósághoz fordul.

Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón elmondta: a vállalkozók tudomásul veszik, hogy szükség van a terhek növekedésére, azt is elfogadják, hogy a választási ígéretek egy részét a kormány elhalasztja, de határozottan elutasítja a szerinte az áfa visszatartásához hasonló, a "kollektív bűnösségen" alapuló elvárt adó bevezetését.

Demján Sándor hangsúlyozta: ha a törvényjavaslatot az Országgyűlés jelenlegi formájában fogadja el, a szervezet az Alkotmánybírósághoz fordul.

Az ügyvezető elnök hiányolta a hiánycsökkentő intézkedésekkel összefüggő célok konkrét megjelölését. Véleménye szerint a kormánynak ki kellene tűznie, hogy négy év múlva a bérek adó- és járulékterhe nem haladja meg a 42 százalékot, és azt is, hogy hat év múlva a vállalatok adóterhelése nem lesz magasabb, mint a régió más országaiban. Ezek a célok Magyarországon tartanák a befektetőket és a munkaerőt - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?