Judit
3 °C
7 °C

Megbírságolták a Club Karavánt

MTI
2006.07.04. 17:14

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa keddi döntése alapján 500 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Club Karaván International Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-t, mivel a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított - tájékoztatta a GVH kommunikációs csoportja a döntést követően az MTI-t.

A Club Karaván azzal követte el a vétséget, hogy honlapján arról informálta a fogyasztókat: a tőle bérelhető lakókocsik légkondicionálóval, klímával rendelkeznek, miközben csak egy úgynevezett levegőkeringtető berendezéssel voltak ellátva. A fogyasztói értelmezés szerint ez utóbbi berendezés nem tekinthető légkondicionálónak, illetve klímának.

Ugyanígy járt el a Club Karaván megbízásából tevékenykedő CKI and Partner's Szervező és Szolgáltató Bt., amelynek tájékoztatása ugyanezért minősült valótlannak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?