Jenő
-3 °C
6 °C

Emelkednek a fizetési kockázatok Európában

MTI
2006.07.05. 14:37

Aggasztóan emelkedik a késedelmes fizetések száma Európában, a lejárt követelések értéke mára elérte a 250 milliárd eurót - áll az Intrum Justitia európai követeléskezelő cég szerdai, az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A társaság hangsúlyozza, hogy az európai üzleti életből hiányzó eurómilliárdokat beruházásokhoz, a gazdasági növekedéshez és munkahelyteremtéshez lehetne felhasználni. Ezt az összeget azonban visszatartják, vagy elvész a tisztességtelen fizetési gyakorlat miatt.

Évente mintegy 1 milliárd számlát fizetnek ki késedelmesen, a 25 EU-tagállamban a lejárt követelések összértéke nagyjából 250 milliárd euró, ami megfelel Ausztria teljes GDP-jének.

Az európai fizetési késések növekedése a 2004-es 15,1 napról 2006-ra 16,8 napra nőtt.

"A probléma mérete aggasztó és döbbenetes; szigorúbb tevékenységre szólítja fel magukat a vállalatokat és törvényhozókat" - idézi Leif Hallberget, az Intrum Justitia Csoport közügyi igazgatóját a közlemény.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?