Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jogsértések balatoni építkezéseken

MTI
2006.07.06. 14:22

Számos jogsértést tárt fel az adóhatóság és a munkaügyi felügyelet a Balaton déli partján folyó építkezéseken július 4-én és 5-én, a két szervezet közös ellenőrzési akciójában.

Az ellenőrzéseken főként a bejelentés nélkül foglalkoztatottak kiszűrésére törekedtek az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, valamint az Országos Munkabiztonsági és Munkavédelmi Főfelügyelőség ellenőrei - hangzott el a két szervezet közös sajtótájékoztatóján.

Az adóhatóság három vállalkozás tevékenységét 12-12 napra felfüggesztette, ezentúl várhatóan mintegy 900 ezer forint mulasztási bírságot is kiszab rájuk, mert nem tartották be az alkalmi munkavállalói könyvvel való alkalmazás feltételeit.

A munkaügyi felügyelők az ellenőrzött 70 munkáltató 43 százalékánál állapítottak meg fekete foglalkoztatást. Az ellenőrzés hatékonyságát Papp István, az OMMF elnöke szerint jelentősen befolyásolta, hogy gyorsan elterjedt az ellenőrzések híre, így előfordult, hogy mire az ellenőrök a helyszínre értek, eltűntek a munkavállalók.