Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Allianz-részesedés az FHB-ben

MTI
2006.07.06. 15:07

Az Allianz Hungária befolyása július 3-án 8,0086 százalékra emelkedett az FHB Jelzálogbankban - jelentette be szerdán este a BÉT honlapján az FHB. Ezzel az Allianz lett az FHB második legnagyobb tulajdonosa az ÁPV Rt. után, amelynek március végén 54,11 százalékos részesedése volt (az állami vagyonkezelő mellett március végén egy 5 százalék feletti tulajdonos volt, a Bear Stearns Securities Corporation, a bevezetett sorozatból 5,98 százalékos részesedéssel).

Még nem lehet tudni, hogy ez csupán pénzügyi befektetés - az FHB-részvények árfolyamának a bankadó meghosszabbításának hírére bekövetkezett mélyrepülését használta ki a biztosítótársaság -, vagy stratégiai célok vannak a bevásárlás mögött. Az Allianz az FHB 2003. évi privatizációja során lett tulajdonos a jelzálogbankban, majd az idén a szavazatelsőbbségi részvényosztályban lezajlott tulajdonosi átrendeződés során (kiszállt az Inter-Európa Bank és az Aegon Magyarország) 2,706 százalékra növelte részesedését.

A biztosítótársaság már régóta érdeklődik a bankszolgáltatások iránt: 6,64 százalékos tulajdonosa a takarékszövetkezetek csúcsbankjának, a Takarékbanknak, s az idén a ma már bankfiókként működő Dresdner Bank (Hungaria) banki licencét megvásárolva saját univerzális bankra is szert tett.