Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Napi csúcsán zárt a BUX

Portfolio
2006.07.06. 16:57
A magyar piac a délután során felfele vette az irányt 1,6 százalékos pluszban, 21 966 ponton, napi maximumán tudott zárni az index. A régiós piacokon a lengyel WIG 20 2,7 százalékos, az orosz RTS 2,3 százalékos emelkedéssel, míg a cseh PX50 0,8 százalékos csökkenéssel zárt.

A legnagyobb 19 milliárd forintos forgalom az OTP piacát jellemezte. A papír 0,8 százalékos csökkenést követően 6320 ponton zárt. Az unalmasan induló délelőtti kereskedést követően a délután felpörögtek az események és magas volatilitás mellett 3 százalékkal húzták feljebb a papírt. A többi vezető papír közül a Mol piacán őrületes nap végi ralinak lehettünk szemtanú, az olajpapír 4,4 százalékot erősödött 5 milliárd forintos forgalom mellett, mely talán a csúcsközelbe emelkedő olajáraknak volt köszönhető. A Richter 0,9 százalékkal került feljebb 42 900 forintig, míg az Mtelekom 2,4 százalékot erősödött 750 millió forintos forgalom mellett. A középmezőnyben az Egis 0,3 százalékkal felfele rugaszkodott el tegnapi zárószintjétől, míg a Borsodchem nem mutatva jelentős nap közbeni elmozdulást, 0,2 százalékos mínuszban zárt. A Graphisoft forgalma magasan átlagon felül alakult, 800 millió forintos forgalom mellett, mely nagyrészt egyetlen kötésnek volt köszönhető, 1,4 százalékot esett az árfolyam. A Fotex a délután során pozitív tartományban is forgot, azonban nap végére 1,2 százalékos mínuszban zárt 340 millió forintos forgalom mellett. A Danubius 0,8 százalékos emelkedést követően 5685 forinton zárt egyetlen nagy kötésnek köszönhető 80 millió forintos forgalom mellett. A Rába 3,1 százalékkal esett vissza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?