Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Többet keres a turistákon az EasyJet

Napi Online
2006.07.07. 10:35

Megemelte szeptember 30-án véget érő üzleti évére vonatkozó profitvárakozását Európa második legnagyobb fapados légitársasága, az EasyJet Plc. A kitartóan növekvő utasforgalomnak köszönhető jobb pénzügyi eredmények nyomán a korábban várt 10-15 százalék helyett 40-50 százalékos profitnövekedést jósolnak. A bejelentés nyomán majdnem 8 százalékkal ugrott meg az EasyJet részvényeinek jegyzése a Londoni Értéktőzsdén.

Az EasyJet négy új járatot indított az elmúlt hónapban a londoni Luton repülőtérről. Az egyik Isztambulba, a másik a franciaországi Bordeaux-ba, a harmadik az olaszországi Riminibe, a negyedik a horvát tengerpartra, Rijekába viszi a turistákat. Az Európán túlmutató keresletet felismerve a társaság július 4-én indította el repülőit a marokkói Marrakeshbe. A cég repülőgépflottája három Airbus SAS A319-es géppel, 120 repülőre bővült az elmúlt időszakban.