Jenő
-3 °C
6 °C

Felfüggesztették a kamionstopot

MTI
2006.07.07. 16:50

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) kezdeményezésére július 8-9-ére, szombatra és vasárnapra felfüggesztette a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsikra vonatkozó hétvégi forgalomkorlátozást - tájékoztatta az MTI-t az MKFE.

A közlemény szerint az egyesület a napok óta tartó rendkívül magas hőmérséklet miatt kérte a szaktárca vezetőjét az intézkedés elrendelésére. Kóka János és Wáberer György, az MKFE elnöke pénteki tárgyalásának eredményeként a miniszter közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi okokra hivatkozva intézkedett a hétvégi közlekedésre vonatkozó forgalomkorlátozást feloldásáról.

A hatályos rendelet szerint a nyári időszakban, június 15-től augusztus 31-ig szombaton reggel 8 órától vasárnap este 10 óráig tilos a kamionok közlekedése a magyar utakon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?