Jenő
-2 °C
6 °C

Kóka nem tolerál

MTI
2006.07.10. 11:47

Magyarország érdeke a megfelelő külpolitikai és gazdasági érdekérvényesítés mellett az energiabiztonság, a rugalmas piacszerű megoldások kialakítása és egy csomagban kínált "termék" létrehozása - mondta Kóka János gazdasági miniszter a külpiaci értekezleten.

Szavai szerint jelentős külgazdasági sikereket lehet elérni, ha kifejlesztenének egy olyan "országterméket", amelyben együtt kínálja Magyarország a jó és képzett munkaerőt, a közlekedési, informatikai infrastruktúrát, a többnyelvű környezetet. Hozzátette: ilyen lehet például a szolgáltatási központok területe.

Kóka János méltatta a jelen lévő külgazdasági szakemberek tavalyi munkáját a beáramlott működő mennyisége alapján. De - mint mondta - vannak olyan országok, amelyekben minimális eredménnyel teljesítenek a külgazdasági diplomaták. "Ezt nem tudjuk tolerálni" - jegyezte meg a miniszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?