Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Malév-járatokat nem érint a spanyol sztrájk

MTI
2006.07.10. 11:52

A spanyolországi Iberia légitársaság pilótáinak sztrájkja nem érinti a Malév-járatokat, tájékoztatta Németh Krisztina, a Malév kommunikációs vezetője az MTI-t.

Az Iberia a maga részéről napi 240 járatot lemondott hétfőn - ez összes járatának az egyharmada -, miután pilótái hét napra tervezett sztrájkba léptek. A lemondott járatok többsége belföldi. Az Iberiánál közölték, hogy minden járat közlekedik a Kanári-szigetekre és a Baleári-szigetekre, Afrikába és a Közel-Keletre, továbbá közlekedik az interkontinentális járatok többsége és az európai járatainak körülbelül a fele.

Az Iberia egy olcsó jegyes légitársaság, a Catair megalakításába készül betársulni, és 1800 pilótája aggódik, hogy emiatt elbocsátások lesznek. Az Iberia vasárnap garanciát ajánlott a munkahelyekre, de a pilóták másik követelését - hogy a fizetésüket szavatolják 65 éves korukig - tömören képtelenségnek nevezte a vállalatvezetés.