Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kedvezőek a tavalyi turizmusadatok

MTI
2006.07.10. 13:33

A Központi Statisztikai Hivatal a turizmus tavalyi adataira vonatkozó végleges számai jóval kedvezőbbek az előzetesen publikált számoknál - közölte a Magyar Turizmus Zrt. hétfőn.

A 2005. évi végleges adatok szerint Magyarország kereskedelmi szálláshelyein 7,1 millió vendég összesen 19,7 millió vendégéjszakát töltött, ami 6,8 százalékos vendégszám-, illetve 4,4 százalékos vendégéjszakaszám-növekedés az előző évhez képest.

Ezen belül a külföldi vendégek száma 3,4 millió, a belföldieké 3,6 millió volt, akik 10,8 millió, illetve 9,0 millió vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken. A külföldi vendégek száma 5,4 százalékkal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 2,6 százalékkal nőtt. A 8,1 százalékkal több belföldi vendég 6,8 százalékkal több éjszakát töltött el kereskedelmi szálláshelyeken.

Tavaly a szállodákban 2,9 millió külföldi és 2,1 millió belföldi vendéget regisztráltak, ami összességében közel 10 százalékos növekedés 2004-hez képest.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?