Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átminősítette a Molt az S&P

MTI
2006.07.11. 13:14

Levette a Mol Rt. "BBB mínusz" - vagyis megszorításokkal már befektetői alapszintű - cégadósi osztályzatát a negatív kihatású figyelőlistáról kedden a Standard & Poor's az orosz akvizíciós kísérlet sikertelensége nyomán, és megerősítette a besorolást, ugyanakkor negatív kilátást adott az adósosztályzatra a magyar cég pénzügyi politikája miatt.

A negatív kihatású figyelőlistára vétel a hitelminősítői gyakorlatban rövid időn belüli leminősítés kockázatára figyelmeztet; a negatív kilátás hosszabb időtávra szól, feloldása akár tényleges leminősítéssel, akár a kilátás visszajavításával stabilra általában másfél-két évig tart.

A Standard & Poor's április 28-án vette negatív figyelőlistára a magyar olajcéget, miután ismertté vált, hogy a Mol átvételi ajánlatra készült az orosz OAO Udmurtneft olajtermelő vállalatra.