Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alkotmánybírósághoz fordul a kamara

MTI
2006.07.11. 16:48

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Alkotmánybírósághoz fordul a hétfőn elfogadott, a vállalkozásokat érintő egyes adózási intézkedések megsemmisítése érdekében. A kamara közleménye szerint az MKIK egyúttal felajánlja együttműködési készségét a kormánynak az egyensúly érdemi javítása érdekében teendő intézkedések, különös tekintettel a működési kiadások csökkentésének kidolgozásában.

Az MKIK az egyensúly javítása érdekében elkerülhetetlennek tart bizonyos megszorító intézkedéseket. "A megszorítások azonban nem lehetnek öncélúak, a reformokra épülő, azokból következő egyensúly-javítási feladatok teljesítését kell előmozdítaniuk" - áll a közleményben.

Az Országgyűlés által elfogadott törvények olyan intézkedéseket tartalmaznak, amelyek rontják a vállalkozói szféra versenyképességét és nem felelnek meg az említett elvárásoknak - olvasható a közleményben.