Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EU-pénzügyminisztereknek bejön a csomag

MTI
2006.07.11. 16:50

Az EU-tagállamok pénzügyminisztereinek keddi brüsszeli ülésén témaként szerepelt a magyar gazdaság helyzete is: Veres János pénzügyminiszter tájékoztatta kollégáit a kormány elmúlt négy hétben tett intézkedéseiről, az országgyűlés hétfői határozatairól és arról, hogy hol várhatók további reformok.

Veres a tanácskozás után magyar újságíróknak elmondta: a többi pénzügyminiszter a tájékoztatáshoz nem fűzött kommentárt, de Joaquín Almunia, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris ügyekért felelős tagja a magyar intézkedések értékét jelentősnek minősítette.

Almunia hozzátette, az EU-bizottság a szeptember 1-ig benyújtandó magyar konvergenciaprogram-kiegészítés minősítésekor, szeptemberben-októberben alakítja ki hivatalos véleményét a megtett intézkedésekről.

Veres szerint mindazoknak, akik rendelkeznek magyarországi információkkal, az általa nyújtott tájékoztatásban nem volt igazi újdonság, de miniszter kollégái most hallhattak először így, összefoglalóan ezekről a lépésekről.