Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veres nem fél az Alkotmánybíróságtól

MTI
2006.07.12. 09:24

A pénzügyminiszter nem számít arra, hogy a hétfőn elfogadott adótörvény-módosítások elbukhatnának egy esetleges alkotmánybírósági vizsgálaton. "Úgy gondolom, a parlament által elfogadott módosítások mindenben megfelelnek az alkotmányossági követelményeknek" - jelentette ki Veres János a Napkeltében, hozzátéve, hogy az Igazságügyi Minisztérium szakértői ebből a szempontból is alaposan megvizsgálták a törvényjavaslatokat.

A leginkább kifogásolt minimális adóval (elvárt adó) kapcsolatban kiemelte: az adózók bejelentéssel kérhetik az adóhatóságtól, hogy a minimális adóalapnál kevesebb után adózzanak, mert vállalkozásuk nyeresége nem éri el azt.

"Az illetékes hivatal esetükben meg fogja vizsgálni, hogy bevételeik és kiadásaik valóban így alakulnak-e" - mondta a pénzügyminiszter. Ugyanez vonatkozik arra az előírásra is, hogy a vállalkozóknak a minimálbér kétszerese után kell társadalombiztosítási járulékot fizetniük.