Judit
2 °C
7 °C

Túl sok kockázati tőke Kínában

MTI
2006.07.12. 13:51

Túl sok kockázati tőke hajszol túl kevés befektetési lehetőséget Kína alig néhány gazdasági szektorában. A befektetőknek ezért ki kell szélesíteniük működési területüket a magas hozam érdekében.

Az idei első félévben összesen 1,8 milliárd dollárt teremtettek elő befektetési alapok kínai befektetésekhez, 12 százalékkal többet mint egy évvel korábban - állítja Gavin Ni, a Zero2IPO kockázati tőkebefektetési piackutató és tanácsadó vállalat igazgatója. "A kínai kockázatitőke-befektetési piac jelenleg meglehetősen túlfűtött állapotban van" - jelentette ki egy konferencián. Az újonnan létesülő befektetési alapokat általában messze túljegyzik a világ negyedik legnagyobb gazdaságának rekordteljesítményéből hasznot húzni kívánó pénzügyi befektetők. Két évvel ezelőtt még más volt a helyzet, ma viszont már a kiszorítósdi jellemzi a piacot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?