Jolán
2 °C
4 °C

Aranyláz Amerikában

Napi Online
2006.07.12. 15:39
Az arany ára egy hónapos csúcsra emelkedett, és jelentős rallyt produkáltak az amerikai államkötvények is (a tízéves papír hozama 5,09 százalékra esett) a 160 áldozatot követelő indiai terrortámadások hírére, mivel a befektetők menedéket kerestek a pénzüknek az események nyomán. Az olaj árát az lökte ismét rekordközeli szintre, hogy Irán elutasító magatartást tanúsít a nemzetközi közösség ajánlataira reagálva, amelyekben kereskedelmi kedvezményeket ajánlanak neki cserébe azért, hogy felhagyjon katonai célú atomprogramjával. A tőzsdéken a kereskedés elején többek között az Alcoára haragudtak meg a befektetők.

Az alumíniumipari óriásvállalat hiába ért el 62 százalékos profit- és 19 százalékos forgalombővülést a második negyedévben, ez elmaradt a várakozásoktól, így a részvény árfolyama több mint négyszázalékos mínuszba került. Kiábrándító teljesítményt nyújtott a Lucent, illetve leendő tulajdonosa, az Alcatel is, miután előbbi jelezte, hogy a vártnál jóval kisebb eredményre van nála kilátás. Később megfordult a trend, s a délután emelkedés nyomán a Dow Jones 0,28 százalékos pluszban, 11 134,77 ponton, a Standard & Poor's-500 0,41 százalékkal magasabban, 1272,52 ponton, a Nasdaq pedig 0,56 százalékos emelkedéssel, 2128,52 ponton zárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?