Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jelentősen nőtt a tőkebeáramlás Ausztriába

MTI/APA
2006.07.12. 15:43
Az idei első félévben erősen nőttek Ausztriában a külföldi tőkebefektetések: a beruházási volumen 36 százalékkal emelkedett az előző év első félévéhez képest, 153,05 millió euróra. Az új beruházások teremtette munkahelyek számában 16 százalékos volt a növekedés. Az Ausztriában befektető országok sorában első helyezett továbbra is Németország: a németek 34 céget alapítottak az idei első félévben a tavalyi 20 után. A második helyen Olaszország áll, majd Belgium, Finnország és Franciaország következik. Magyarország a 13. helyezett a befektető országok sorában.

A működő tőkebefektetések többsége a szolgáltatásokba érkezett, csupán mintegy egytizedük volt termelőcég és csak néhány kutatás-fejlesztési beruházás. A befektetett tőke legnagyobb hányada - több mint egyhatoda - az információtechnológiai és távközlési ágazatba érkezett.