Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Taxisokat büntetett a GVH

2006.07.13. 11:46

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 2006. július 11-én megtartott tárgyalásán hozott határozatában megállapította, hogy a Nyíregyházán taxitársaságokat üzemeltető vállalkozások - Zatureczki Pál egyéni vállalkozó, a Nyír-1 Taxi Szakmai Egyesülés, a Gábriel-Lux Taxi Kft. és Ferku Zsolt egyéni vállalkozó - egymással tárgyalásokat folytattak az általuk a 2005. évben végrehajtandó tarifaemelésről.

A vállalkozások által létrehozott árkartell alkalmas volt a verseny korlátozására, s a versenyjogi szabályok szerint igen súlyos jogsértésnek minősül. Zatureczki Pál egyéni vállalkozó 200 ezer, a Nyír-1 Taxi Szakmai Egyesülés 150 ezer, a Gábriel-Lux Taxi Kft. 100 ezer forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles. Ferku Zsolt egyéni vállalkozóval szemben a GVH nem szabott ki bírságot.