Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Iposznak elfogadhatatlan az Új egyensúly program

MTI
2006.07.13. 15:15
Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja az Új egyensúly program szellemiségét, mértékét - nyilatkozta Szűcs György, az IPOSZ elnöke csütörtökön a szövetség ügyvezetői országos tanácskozásának szünetében az MTI-nek. Hozzátette: a szövetség elismeri a költségvetési egyensúly helyreállításának szükségességét. Ugyanakkor a program végrehajtása során várhatóan mintegy másfél év múlva a családi, mikro- és kisvállalkozások olyan helyzetbe kerülnek, ahonnan már sokan nem tudnak felállni. Az IPOSZ szerint a családi-, mikro- és kisvállalkozások döntő többsége olyan anyagi veszteséget szenved el ez idő alatt, aminek következtében lehetetlen lesz az IPOSZ középtávú programját végrehajtani, azaz a vállalkozások növekedési pályára állítását, a megfelelő önrész képzését a technológiai megújuláshoz, felzárkóztatáshoz.

Az IPOSZ elnöke elmondta: a magyar egyéni vállalkozókra, betéti társaságok beltagjaira óriási teher nehezedik a program következtében, a kormánynak az a szándéka, hogy megpróbálja szétteríteni a teherviselés mértékét, nem érvényesül. A kormány számításon kívül hagyta, hogy az egyéni vállalkozók és a betéti társaságok beltagjai egy személyben állampolgárok, illetve vállalkozók. Az IPOSZ elnöke elmondta, hogy jelzések szerint tömegesen fontolgatják a vállalkozások visszaadását, és ezáltal munkahelyek is veszélybe kerülnek. Szűcs György elmondta, hogy szövetségük hatástanulmányt készít az ipartestületek által működtetett könyvelői irodák adatai alapján. A tapasztalatok ismeretében lépnek, és ha kell, kezdeményezni fogják a jogszabályok felülvizsgálatát a teljesíthetőség szempontjából.