Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Törölték a Hungagentet a tőzsdéről

MTI
2006.07.14. 09:33

A Hungagent Nyrt. részvényeit július 22. napjával törlik a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról, a részvényekkel utoljára július 18-án lehet kereskedni - közölte a BÉT a honlapján.

A Deutsche Balaton AG, amely a június 16-án zárult önkéntes vételi ajánlatával 94,4 százalékra növelte részesedését a Hungagent Rt.-ben, vételi jogot gyakorolt a tulajdonába nem került részvényekre. A tőzsde szabályzata értelmében ez a részvénysorozat törlését vonja maga után.

A felvásárló 1495 forintot fizetett a 700 forint névértékű részvényekért. A Hungagent részvényeit 1991-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába. A részvény alvó papírnak számított a tőzsdén, az utóbbi egy évben mindössze 5150 darab fordult meg belőle a parketten 700 és 1495 forint közötti árfolyamon. Ez utóbbi árfolyam már a vételi ajánlat hatására alakult ki.