Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Összehangolt magatartás az ex-NABI-nél

MTI
2006.07.14. 11:05

Az Exbus Vagyonkezelő Nyrt. - előző nevén NABI Rt. - három részvényese bejelentette, összehangolt magatartást kívánnak tanúsítani együttesen 17,252 százalékos befolyást biztosító, 797 853 részvényük tekintetében.

A Magyar Tőkepiac pénteki számában megjelent közlemény szerint az együtt szavazó részvényesek közül Korányi Tamás 14,055 százalékos, Földvári Gábor 0,862 százalékos, a 99 százalékban Földvári Gábor tulajdonában lévő Földvári és Fia Kft. pedig 2,335 százalékos befolyással rendelkezik az Exbusban.

Az Exbus július 18-án rendkívüli közgyűlést tart.

A legutóbbi, április 27-én megtartott éves rendes közgyűlésen nem kapta meg a szükséges többséget az igazgatóság javaslata a társaság végelszámolással történő megszűnésére, amely része volt a hitelezőkkel korábban kötött megállapodásnak. Az eredeti tervek szerint a NABI befejezte volna tevékenységét és végelszámolással megszűnt volna, miután a hitelezőknek értékesítette 100 százalékos leányvállalatát, a NABI Incorporationt, valamint a NABI Rt. üzletét és a kaposvári gyárát. A NABI üzletmenetét és nevét is a vevők viszik tovább, emiatt a NABI Exbus Nyrt.-re változtatta nevét, amit a cégbíróság 2006. június 23-i hatállyal be is jegyzett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!