Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymilliárd eurót is fizethetett a Gazprom a magyar gázüzletágért

MTI
2006.07.14. 15:32

Egymilliárd euróra becsülik név szerint nem idézett elemzők a német Handelsblatt pénteki jelentése szerint azoknak a magyarországi E.ON-részesedéseknek az értékét, amelyeket a német konszern a Gazprom orosz vállalatnak adott át cserébe azért, hogy hozzáférhessen egy orosz gázlelőhely kiaknázásához.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott E.ON-Gazprom-megállapodás értelmében a Gazpromhoz kerül az E.ON Ruhrgas magyar gázüzletének kisebbsége, 50 százalék mínusz egy részvény arányban, illetve az E.ON Hungária 25 százaléka plusz egy részvénye.

A Handelsblatt emlékeztetett: az orosz vállalatóriás célja az volt, s marad is, hogy közvetlenül bejusson a nyugat-európai piacra.

A müncheni Süddeutsche Zeitung úgy vélte, hogy a Gazprom egyelőre megelégszik a magyarországi kisebbségi részesedésekkel, amelyek stratégiai jelentőségét nem szabad lebecsülni.