Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dél-afrikai acélgyárat vesz az orosz Evraz

MTI
2006.07.14. 18:34
Az Evraz Group, a legnagyobb orosz acélgyártó az tervezi, hogy 678 millió dollárért megvásárolja a dél-afrikai Highveld acélgyártó 79 százalékát az Anglo American Plc-től.

Az elemzők szerint a befektetők csalódottak az eladási árat illetően, így a Highveld árfolyama 13,7 százalékkal csökkent. A Highveld Dél-Afrika második számú acélgyártója a Mittal Steel ottani részlege mögött, egyszersmind a világ legnagyobb vanádium szállítója.

Az Anglo American két, egyenként 24,9 százalékos Highveld-részesedést ad el az Evraznak és a Credit Suisse-nek, és az orosz cégnek azután opciója lesz a svájci bankhoz kerülő részvényekre és az Anglo Americannél maradó 29,2 százalékra is. Ha az Evraz több mint 35 százalékot szerez a Highveldben, köteles vételi ajánlatot tenni az összes részvényesnek.