Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Gyengébben nyitott a BUX

MTI
2006.07.17. 09:55
Kedvezőtlen hangulatot, csökkenő indexet várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett kereskedők. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 24,46 pontos csökkenéssel, 21.375,54 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 0,11 százalékos gyengülés.

A negatív nemzetközi hangulattal és a pénzügyi törvények sorsát befolyásoló hétfői köztársasági elnöki döntéssel kapcsolatos bizonytalansággal magyarázta a részvényárak csökkenését előre vetítő előrejelzését Tikász Zoltán, az Equitas üzletkötője. Sólyom László a nap folyamán dönt a pénzügyi törvények aláírásáról, vagy alkotmánybírósági kontrollra bocsátásáról, s a döntés bejelentéséig kivárás jellemezheti a kereskedést - fogalmazott az üzletkötő. Tikász Zoltán egyik vezető részvény emelkedését sem várja, kiemelte, hogy még az OTP és a Mol is napok óta gyengén teljesít. Gratzer Zoltán, a Concorde Rt. üzletkötője elsősorban a nyugat-európai tőzsdék süllyedő irányzatát, valamint az izraeli-libanoni helyeztet említette, mint visszaesés okát.

A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX 404,23 pontos csökkenéssel, 21.400,00 ponton zárt pénteken, a csütörtöki záró értékhez képest ez 1,85 százalékos visszaesés volt. A részvénypiac forgalma 24,3 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 5,31 ponttal, 0,26 százalékkal 2.018,68 pontra csökkent. A Mol részvények ára 545 forinttal 22.405 forintra csökkent, az OTP árfolyama 196 forinttal 6.215 forintra esett. A Magyar Telekom 18 forinttal 860 forintra erősödött, a Richter árfolyama 1.250 forinttal 40.600 forintra csökkent.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?