Ödön
1 °C
11 °C

Az OPEC szerint jövőre csökken az olaj iránti kereslet

MTI
2006.07.17. 13:44
Az idei évinél mérsékeltebb ütemben fog növekedni jövőre a világpiaci nyersolaj iránti kereslet részben a lassúbb globális gazdasági növekedési ütem, illetve a magas nyersolajárak miatt - jósolja a Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC).

2007-ben az olajkereslet napi 1,3 millió hordóval növekszik naponta, vagyis 1,5 százalékkal 85,9 millió hordóra bővül, szemben az idei évben várható napi 1,4 millió hordós (84,6 millió hordóra történő) bővüléssel.

Az OPEC havi jelentésében megállapítja, hogy a szervezet tagországai által kitermelt nyersolaj iránt igények mérséklődése várható jövőre, napi 700 ezer hordós csökkenés után 28,3 millió hordóra csökkenhetnek az igények. ( Az idei évi keresletet az OPEC jelenleg napi 29 millió hordóra, az előző hónapban prognosztizáltnál napi 0,2 millió hordóval magasabbra becsüli).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?