Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A G8 szerint marad az erős világgazdasági növekedés

MTI
2006.07.17. 15:58
A Nyolcak szerint a világgazdasági növekedés erőteljes marad annak ellenére, hogy az olajárak még inkább felszöktek Izrael és a libanoni Hezbollah konfliktusa nyomán.

A G8 vezetői hétfőn véget ért szentpétervári csúcstalálkozójukról kiadott nyilatkozatukban arra következtetésre jutottak, hogy a "növekedés erőteljes marad és szélesebb alapokra helyeződik".

A Nyolcak megvitatták a "magas és illékony energiaárakat, a globális egyenlőtlenségeket és fokozódó protekcionizmust" - áll a nyilatkozatban, amely a pénzügyminiszterek múlt havi ülésén elfogadott szöveget követi.

Az olajárak a hét végén túlszárnyalták a hordónkénti 78 dollárt, miután Izrael offenzívát indított Libanonban az iszlám szélsőséges Hezbollah felszámolására, amely elrabolta két katonáját és rakétákkal lőtte északi részét.