Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felfelé menetel az olajár

MTI
2006.07.18. 10:03
Kedden újból drágult a nyersolaj a szabadpiacon azután, hogy az előző napon enyhülés volt tapasztalható annak hatására, hogy a piac úgy értékelte : a libanoni konfliktus nem terjed ki a tágabb közel-keleti térségre, tehát nem fogja érinteni az olajpiacot.

A nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta, a West Texas Intermediate a legközelebbi, augusztusi határidőre kedd reggel hordónként (159 liter) 75,61 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS-jegyzésében, 31 centtel drágább a hétfői New York-i zárónál. A WTI hétfőn 1,78 dollárral csökkent, és 75,25 dolláron zárt,napi csúcsa 78,18 dollár volt.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta kedd reggel hordónként 75,98 dollár volt a legközelebbi, szeptemberi határidőre az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében, 8 centtel drágább a hétfői zárónál.