Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vedeljük a sört

MTI
2006.07.18. 10:58
Felfelé módosította az idei évben várható nyereségét a holland Heineken, a Brau Union Hungária Sörgyárak anyavállalata egyebek mellett a közép-kelet-európai értékesítés lendületes növekedésének köszönhetően.

Az eladott mennyiséget tekintve a világ negyedik legnagyobb söripari cégénél azt közölték kedden, hogy az idén 10 százalék feletti ütemben növekedhet az adózott eredmény, míg korábban egy számjegyű növekedést vártak. A csoport közleménye szerint Közép-Kelet-Európa mellett Afrikában, Dél-Kelet-Ázsiában, Észak-és Dél-Amerikában számítanak az értékesítés növekedésére. Eközben Nyugat-Európában, illetve az Egyesült Államokban - ahonnan a csoport profitjának közel kétharmada származik - meglehetősen telített a piac.

A holland csoport Kelet-Európán belül elsősorban az orosz piacot tartja ígéretesnek, ott 2002 óta folyamatosan terjeszkedik akvizíciók révén. A Heineken a Carlsberg és a Scottish and Newcastle tulajdonában lévő, 34,9 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Baltic Beverages Holding illetve a 19,4 százalékos résszel bíró belga inBev mögött áll nagyjából 16 százalékos piaci részesedéssel.

A Heinekennél kedden azt is közölték, hogy jól halad a takarékossági program, amelynek keretében 2008-ig 200 millió euróval akarják csökkenteni a fix költségeket, egyebek mellett szóba került leépítés is a 65 ezres globális munkaerő állományból. A csoport adózott eredménye 761 millió euró volt tavaly, 18,5 százalékkal nagyobb a 2004 évinél.