Jenő
-3 °C
6 °C

Megint drágult az olaj

MTI
2006.07.19. 09:43
Szerdán drágult a kőolaj a szabadpiacon, az árfelhajtó spekulációt most azzal a várakozással magyarázzák a kereskedők, hogy a délután megjelenő hivatalos adatok valószínűleg az amerikai stratégiai tartalékok újabb csökkenését jelzik majd a múlt hétről. A múlt heti, nagy áremelkedést hétfőn és kedden hasonló ütemű zuhanás követte, miután hamar kiderült, hogy a frissen fellángolt közel-keleti konfliktus sehol a világon nem veszélyezteti az olajellátást.

A nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta, a West Texas Intermediate a legközelebbi, augusztusi határidőre szerda reggel hordónként (159 liter) 73,94 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS-jegyzésében, 40 centtel drágább a keddi New York-i zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta szerda reggel hordónként 74,87 dollár volt a legközelebbi, szeptemberi határidőre az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében, 51 centtel drágább a keddi zárónál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?