Jenő
-3 °C
6 °C

Sztrájk és exportleállítás a Hyundainál

MTI
2006.07.20. 11:09

Az első számú dél-koreai autóipari vállalat csütörtökön bejelentette, hogy az elhúzódó sztrájkakciók miatt kénytelen exportszállításait leállítani. Azonnali súlyos gondokat azonban ez a cég szóvivője szerint nem okoz, mivel a Hyundai előzőleg gondosan feltöltötte világszerte gépkocsikészleteit, így azok három havi igény kielégítésére elegendőek.

A Hyundai dél-koreai üzemeiben június 26-a óta minden nap több órán át áll a munka, a szakszervezet ugyanis ily módon kíván nyomatékot adni a bérek 9,1 százalékkal történő növeléséről, a munkafeltételek javításáról, illetve a beleszólási jogok kiterjesztéséről szóló követelésének. A Hyundai a sztrájkolóknak 4,4 százalékos béremelésről tett ajánlatot, elutasítja viszont a szakszervezetek döntési jogának kiterjesztését, azt a vállaltvezetés ügyeibe való beavatkozásnak tekinti. A munkabeszüntetések a cég adatai szerint több mint egy milliárd von, vagyis mintegy 835 millió eurós veszteséget okoztak eddig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?