Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Osztrák bankot venne az OTP

MTI
2006.07.20. 11:39

Az OTP Bank potenciális akvizíciós célpontjának tekinti a gondokkal küszködő osztrák szakszervezeti bankot, a BAWAG-ot - írja csütörtöki számában a Financial Times. Korábban ugyanerről számolt be a Reuters hírügynökség is. A lap Csányi Sándor vezérigazgatóra hivatkozva írja azt, hogy az OTP több nagyobb európai befektetési bankkal együtt érdekelt ajánlatot tenni a BAWAG-ra.

Az osztrák szakszervezeti szövetség (ÖGB) tulajdonában lévő BAWAG-ot várhatóan az év vége felé kívánják eladni. Az osztrák bank a lap szerint mintegy 50 pénzintézet, köztük nagybankok és biztosítótársaságok érdeklődését keltette fel. A BAWAG működését nemrégiben az állam és a hitelezők biztosították. Az állam 2007 július 1-jéig 900 millió euró értékben nyújtott garanciát a bank számára, az ország vezető pénzintézetei 450 millió eurónyi hitelt adtak további működéshez.