Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Magyarországra jön a Flirt

2006.07.21. 13:02
A Stadler a Flirt vonatok összeszerelésére alkalmas leányvállalatokat alapít Magyarországon és Lengyelországban.

A Stadler az elmúlt időszak sikeresen elnyert pályázatai miatt döntött gyártókapacitásának bővítése mellett. Ezzel összhangban a Stadler újabb vasúti tenderen, ezúttal Lengyelországban győzött Flirt típusú motorvonatával; 14 elővárosi villamos motorvonat szállítására kapott megrendelést 100 millió svájci frank, mintegy 18 milliárd forint értékben. A csoport eddig minden olyan tendert megnyert, amelyen a Flirt motorvonattal indult.

A Stadler csoport igazgatósága július 4-i ülésén határozott a magyarországi és lengyelországi leányvállalatok alapításáról. Az összeszerelő üzemek helyszínének kiválasztása jelenleg folyamatban van. A beruházás fokozatosan bővülő dolgozói létszámmal valósul meg, az üzemek a megrendelések és a kihasználtság függvényében kerülnek majd bővítésre.

A Stadler a szakszerű technológiatranszfer érdekében a dolgozók egy részét Svájcban képezi ki. A Stadler mind Magyarországot, mind Lengyelországot nagyon ígéretes piacnak tekinti, elsősorban azok mérete, a megrendelési potenciál és a jól képzett munkaerő miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!