Olivér
5 °C
8 °C

Olcsóbb lett az olaj

MTI
2006.07.24. 09:50
Hétfőn olcsóbbodott a kőolaj a szabadpiacon, az izraeli-libanoni-Hizbollah konfliktus elsimítására irányuló diplomáciai kezdeményezések miatt. Irakban kijavították az egyik vezetéket a kettő közül, amely Kirkuk vidékéről szállít kőolajat a törökországi Ceyhan kikötőjébe, és így még a héten megkezdhetik az exportot az észak-iraki olajmezőkről.

A nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta, a West Texas Intermediate a legközelebbi, szeptemberi határidőre hétfő reggel hordónként (159 liter) 74,21 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS-jegyzésében, 22 centtel olcsóbb a pénteki New York-i zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta hétfő reggel hordónként 73,53 dollár volt a legközelebbi, szeptemberi határidőre az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében, 22 centtel olcsóbb a pénteki zárónál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?