Árpád
-2 °C
4 °C

Gyurcsány több patriotizmust akar

MTI
2006.07.25. 12:11

Gyurcsány Ferenc szerint a mezőgazdaság területén kevesebb nemzetieskedésre, kevesebb politikára és több patriotizmusra van szükség. A miniszterelnök erről a Magyar Agrárkamara XVIII. országos küldöttgyűlésén beszélt, hozzátéve: a patriotizmus azt jelenti, hogy ki-ki a maga helyén a lehető legnagyobb szaktudással végzi a dolgát, saját hasznára és az ország javára.

"Bolond az az ország, amely olyan mezőgazdasági adottságokkal rendelkezik, mint Magyarország, és lehetőségeit nem kívánja nemzeti sikerének alappillérévé tenni" - mondta a kormányfő.

Úgy vélte, a mezőgazdaságban három prioritást kell érvényesíteni: a növénytermesztés és az állattenyésztés közötti egyensúly helyreállítását, a termőhelyi adottságok kihasználását, valamint a bioenergia termelés feltételeinek megteremtését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?