Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az autópályák a költségvetésbe mennek

MTI
2006.07.25. 14:27

Az autópálya-elszámolásokkal kapcsolatos kockázatok csökkentése és az egyértelmű elszámolás feltételeinek megteremtése érdekében a pénzügyminiszter a korábbi eljárás megváltoztatását javasolta a kormánynak.

"Miután mindenki előtt ismert, hogy az eddigi hiánycélon túl terveztük az autópálya-költségek elszámolását, ezért azt javasoltam, hogy a kormány vizsgálja felül a vitákra alapot adó eddigi elszámolási gyakorlatot" - nyilatkozta Veres János pénzügyminiszter az MTI-nek kedden.

"Az autópálya-kiadások elszámolása statisztikai kérdés, az elszámolás módjának változása makroszintű keresleti hatással nem jár" - mondta el Veres.

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Veres János pénzügyminiszter és a két kormánybiztos, Bajnai Gordon és Draskovics Tibor kedden délután folytat munkamegbeszélést Brüsszelben Joaquín Almuniával, az EU pénzügyi biztosával és munkatársaival.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?