Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Folytatódik az ipari konjunktúra

MTI
2006.07.26. 09:57

Májusban az iparban folytatódott a konjunktúra az áprilisi megtorpanás után, az első öthavi átlagos növekedés 10 százalékos volt - közölte a KSH összefoglaló jelentésében szerdán. Az ipar termelői árai májusban 5,3 százalékkal, az év első öt hónapjában átlagosan 5 százalékkal emelkedtek. Az építőipari termelés volumene áprilishoz hasonlóan elmaradt a tavalyi magas bázistól, az első öt hónapban stagnálás mutatkozott 2005 január-májusához képest.

A külkereskedelmi forgalom dinamikája áprilisban lefékeződött, de a májusi folyó áras adatok élénkülésről tanúskodnak. Az első négy hónapban átlagosan 15,5 százalékkal nőtt a kivitel és 11 százalékkal a behozatal volumene. A külkereskedelmi áruforgalom előzetes májusi adatai szerint a kivitel értéke folyó euróban számolva 21 százalékkal, a behozatal 20 százalékkal emelkedett, tehát a forgalom mindkét irányban gyorsabban nőtt az első négy havinál. Az egymilliárd euróra rúgó öthavi hiány folyó áron mintegy 10 százalékkal alacsonyabb volt a tavaly ilyenkorinál.