Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kína az idén megelőzi Japánt

MTI
2006.07.26. 12:02

Amerikai kereskedelmi tisztviselők szerint Kína az idén, megelőzve Japánt, az Egyesült Államok harmadik kereskedelmi partnerévé lép elő. A Kínába irányuló amerikai export 36,5 százalékkal nőtt az első öt hónapban a tavalyi megfelelő időszakhoz képest .

A Kínába irányuló amerikai export tavaly 41 milliárd dollár értékű volt, 25 százalékkal több, mint 2004-ben. Kína külkereskedelmi többlete júniusban is rekordot döntött, csakúgy, mint májusban, és továbbra is erős táplálója a gazdasági növekedésnek, amely nem vagy kevésbé lassul csak, mint korábban a kormány és nemzetközi elemzők remélték, illetve várták.

A többlet júniusban 14,5 milliárd dollár volt - meghaladva az elemzők átlagosan 13,1 milliárdos előrejelzését -, májusban 13,0 milliárd, tavaly júniusban 9,7 milliárd.