Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferihegyi taxi-beszerzés 1,2 milliárd forintért

MTI
2006.07.26. 15:16
Egy éven belül mintegy 1,2 milliárd forintért vásárol személygépkocsikat a ferihegyi taxitender győztese, a Zóna Service Konzorcium - közölte Veres István, a konzorciumi tagok képviselője.

A konzorcium tagjai a pályázati ajánlatban vállalták, hogy egy éven belül 200-ra bővítik a 150 darabos flottát és fél évesnél régebbi gépkocsi nem lesz köztük. A reklámcélból szolgálatba állítandó 10 angol taxit már megrendelték, azok három hónap múlva megérkeznek.

A konzorcium tagjai 20 millió forint jegyzett tőkével Zóna Service néven részvénytársaságot alakítanak augusztus 15-ig. A társaságban 25 százalékot meghaladó tulajdona az EURO TAXI Bt.-nek és az Airport Security Kft.-nek lesz, a többi részvényen pedig az irodaszer-forgalmazással foglalkozó Office Service Concept Kft., az UTAXI Bt., a Petrányi-Autó Kft., a NEXT Auto Kft. és Szakál József egyéni vállalkozó osztozik.

"A gépkocsik beszerzését több forrásból biztosítjuk" - válaszolta az MTI-nek Veres István arra a kérdésre, hogy a két, a konzorciumban részt vállaló autóforgalmazó cég lesz-e a 172 darab Ford Mondeo és a 28 darab Opel Zafira szállítója.

A Zóna Service Kft. várható éves árbevételét Veres István nem kívánta közölni. Csak annyit mondott, hogy 2008-ban már nyereséget várnak a vállalkozástól.

A ferihegyi taxi-szolgáltatásra kiírt tender július 20-án zárult. A nyertes ajánlattevővel a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. négy plusz egy évre szerződik. Az új rendszerű szolgáltatás augusztus 15-től működik, és a viteldíjak átlagosan 31 százalékkal mérséklődnek az ajánlatban vállalt árak alapján.