Erdélyben építhet utakat a Vegyépszer

MTI
2006.08.02. 14:07

Megvásárolta a Vegyépszer a csíkszeredai Út és Híd Részvénytársaságot; a román államnak négy év próbálkozás után sikerült privatizálnia a céget, adta hírül szerdai számában a Krónika című erdélyi napilap.

A Kolozsváron megjelenő újság szerint Birta Antal, a román vagyonkezelő hatóság igazgatója, illetve Farkas László, a magyarországi Vegyépszer Zrt. vezérigazgató-helyettese hétfőn este írta alá az adásvételi szerződést. A három telephellyel - Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely - tevékenykedő útépítő cég legutóbbi privatizációs versenytárgyalására két cég jelentkezett: a csíkszeredai Hamerock és a befutó Vegyépszer Zrt. A magyarországi cég 140 ezer euróért vásárolta meg a volt állami vállalat részvényeit, de amint Farkas László a Krónikának elmondta, ez az összeg csak töredéke a hosszú távú, 1,2 millió eurós befektetésnek.

A Vegyépszer ugyanis kénytelen volt átvállalni az Út és Híd vállalat korábbi adósságait is, amelyek legalább akkora összegre rúgnak, mint a piacra bocsátott részvények értéke.