Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Kályhákat és ékszereket kínál a Zsolnay

MTI
2006.08.02. 14:15

A kínálat bővítésével, új termékek bevezetésével próbálja forgalmát növelni a Zsolnay Porcelánmanukaftúra Zrt., amelynek cserépkályhái, kandallói és ékszerei iránt egyre nagyobb a kereslet - közölte a vállalat kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Kabók Ibolya elmondta: a Zsolnay a közelmúltban megnyitott pécsi kályhaboltjában kínál a korábbinál szélesebb választékban egyedi tervezésű kályhákat, csempéket, samottokat és tűztereket. Mindebből az év első felében az előző év hasonló időszakánál 66 százalékkal magasabb bevételre tett szert.

Az igazgató magyarázata szerint a kályhák és kandallók iránti érdeklődés növekedése egyrészt a kályhákban, kandallókban alkalmazható fűtéstechnológia korszerűsödésével, másrészt az energiaárak emelkedésével függ össze, sokan ugyanis visszatérnek a hagyományos fa- és vegyes tüzeléshez. A Zsolnay azt tervezi, a jövőben országosan kályha- és kandalló-képviseleteket nyit az elsősorban közép- és felsőosztálybeli vásárlók növekvő igényeinek kielégítésére.

A cég régi tradícióját felelevenítve eozin ékszerek készítésébe is kezdett. Emellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy porcelánkészletei ne csak szépek, hanem praktikusak is legyenek, a vásárlók használhassák például mikrohullámú sütőben, vagy mosogatógépben.