Donát
-4 °C
2 °C

Kamatadó-elkerülő lehetőségek az Ersténel

MTI
2006.08.07. 12:57
A kamatadó bevezetése előtt, augusztusban, olyan új befektetési alapokat, kedvezményes befektetési hitelkonstrukciót kínál az Erste, amelyekkel a befektetők hosszú távon mentesülnek a kamatadó megfizetése alól - ismertette Cselovszki Róbert, az Erste Bank Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Elmondta, hogy a társaság három új portfolió alapot kínál az ügyfeleknek: egy konzervatív, egy kiegyensúlyozott és egy dinamikus alapot. Hangsúlyozta, hogy mindhárom új portfolió alap több, különböző típusú befektetési alapot tartalmaz, így önmagukban is egy-egy optimalizált befektetési csomagot jelentenek. Cselovszki Róbert elmondta: a pénzintézet augusztusban kedvezményes befektetési hitelt is kínál a befektetési jegyek megvásárlásához, így az ügyfél akkor is részesülhet az adómentességből, ha csak szeptember elseje után lesz befektethető pénze.

A felvehető összeg minimum 1 millió forint, felső határa nincs. A maximum 6 hónapra felvehető hitelhez általában 10 százalékos önerő szükséges, de ez is lehet befektetési jegyben. A hitel kamata a jegybanki alapkamat plusz 2 százalék, de minimum 8,75 százalék. A konzervatív alap hazai pénzpiaci, ingatlan és kötvény befektetési alapokat, a kiegyensúlyozott hazai ingatlan, kötvény és részvény alapokat, míg a dinamikus alap hazai kötvény, részvény és garantált alapokat, valamint nemzetközi kötvény és részvény alapokat tartalmaz. A befektetési jegyek megvásárlása augusztus 31-ig díjmentes.