Valér
4 °C
8 °C

Csütörtökig lehet beadni a Malév-pályázatokat

MTI
2006.08.09. 09:36

A Malév Zrt. valós piaci értékének meghatározására kiírt pályázatokat csütörtökön kell beadni az ÁPV Zrt.-hez. A kiírás szerint a pályázaton azok a cégek indulhatnak, amelyeknek 2004-ben és 2005-ben vagyonértékelésből, tanácsadásból, illetve könyvvizsgálati tevékenységből származó éves bevétele meghaladta a 200 millió forintot. További feltétel, hogy az erre a két évre vonatkozó referenciák között szerepeljen minimum két olyan társaság, amelynek mérlegfőöszege legalább 10 milliárd forint volt.

Oravecz Péter, az ÁPV Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a vonatkozó törvény a privatizációs szervezetnek tájékoztatási kötelezettséget ír elő az érdekképviseletekkel, az ÁPV Rt. azonban ennél többet, konzultációt folytat a szakszervezeti vezetőkkel a privatizációs folyamatról. Hozzátette, hogy a Malév privatizációjára érvényben van a korábban meghozott kormányzati döntés, így ennek kiírásáról a szakszervezeti konzultáció lezárását követően az ÁPV igazgatósága dönt. A testület azonban szeptember 7-ig szabadságon van.

A Malév immár a negyedik privatizációs kiírás előtt áll, miután a légitársaság értékesítésére eddig kiírt három pályázat eredménytelen volt. Az ÁPV igazgatósága utoljára 2004. júliusában hagyat jóvá a Malév privatizációjának koncepcióját.